کاوش موضوع تیلاپیا
صفحه اصلی
تیلاپیا
تیلاپیا، (به انگلیسی: Tilapia) نام عمومی حدود ۱۰۰ گونه از ماهیهای خانواده سیکلید، متعلق به راسته سوفماهیان است. این ماهیها در رودها، تالابها، آبگیرها و دریاچهها و عموماً در آب شیرین زندگی میکنند اما برخی گونهها در آبهای لبشور نیز یافت میشوند. تیلاپیا بهدلیل تهیهٔ آسان، قیمت پایین و طعم مناسب، از مهمترین و محبوبترین ماهیان پرورشی خوراکی است و در سال ۲۰۰۲، چهارمین ماهی پُرمصرف در ایالات متحده بوده است.
تیلاپیا یکی از مهمترین گونههای مهاجم شناخته شده در جهان است که بهطور اتفاقی یا بهصورت گونهای معرفیشده، وارد آبهای مناطق گرمسیر جدیدی مانند استرالیا شده است. این ماهی به دلیل همهچیزخوار بودن، تکثیر زیاد و مقاومت بالا نسبت به شرایط محیطی، توانایی بالایی برای زیستن در محیطهای جدید دارد.
ماهی تیلاپیا یک ماهی آب شیرین با گوشت سفید و طعم ملایم است که به دلیل اقتصادی بودن و ارزش غذایی بالا، به یکی از مهمترین تغذیههای دریایی انسان در قرن بیست و یکم تبدیل شده است. این ماهی گیاهخوار است و از فیتوپلانکتونها و گیاهان آبزی تغذیه میکند، اما در پرورش با پلتهای غذایی حاوی پروتئینهای حیوانی و گیاهی نیز سازگار است. تیلاپیا دارای کالری کم و پروتئین بالا است و سطح بالایی از اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ دارد. سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا مصرف دوبار در هفته این ماهی را توصیه میکند.
ماهی تیلاپیا به دلیل گرمابی بودن به دمای آب ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد جهت پرورش بهینه نیاز دارد لذا پرورش آن در کلیه منابع آبی تأمینکننده این محدوده دمایی مجاز است. استان یزد به عنوان قطب تولید، تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در ایران شناخته میشود و در سال ۱۴۰۲، ۵۵۰ تن تیلاپیا در این استان تولید شده است.... بیشتر در ویکی پدیا